вівторок, 12 квітня 2016 р.

Релаксація для батьків.

Спокій у душу – це добробут у сімї !
            Багато хто не володіє душевним спокоєм, страждаючи від тривог, хвилювань і постійних проблем. Також є різні незручності в повсякденному житті. Моменти душевного спокою – велика рідкість.
Але істинний секрет досягнення душевного спокою в тому, що він визначається не зовнішніми обставинами, а вашим вибором. Вибором погляду на ситуації і способу мислення.
Досягайте уявної тиші, вимовляючи на видиху протяжне «Шшшшшшшшш», немов ви імітуєте легкий шум прибою. Уявляйте, як хвилі ніжно омивають берег і відкочуються назад, несучи з собою в море ваші хвилювання.
Висловлюйте вдячність за все «хороше » і все « погане», за все, що ви переживаєте, чому вчитеся і що переймаєте. Висловлюйте вдячність за все, що чекає вас в майбутньому. Дозвольте огорнути себе теплом і світлом подяки.
Відпустіть свій звичний погляд на речі, подивіться на світ під іншим кутом. Ваша точка зору не «закон», а лише одна з безлічі точок зору. Ваш погляд на речі може викликати у вас стрес. Дивіться на світ нічим необмеженим поглядом, який говорить: «Я можу».
Медитуйте. Медитація вчить вас психічної та фізичної дисципліни, а також емоційному самоконтролю.
Знайте, що «і це пройде». Зміни – частина життя. Будьте спокійні і терплячі – нехай все відбувається природно і органічно. Розвивайте в собі сміливість, яка дозволить вам фокусуватися на бажаних результатах, а не на проблемі.
Спрощуйте своє життя. Простота дає внутрішній спокій – завдяки тому, що ви правильно направляєте свою енергію. Позбавтеся від усього, що вам не потрібно, в тому числі від зв’язків і дружніх відносин, які не дають вам нічого доброго. Фокусуйтеся на тому, що важливо для вас. Не перевантажуйте себе надмірною кількістю речей, завдань та інформації. Залиште одну або дві мети, які для вас найдорожчі.
Посміхайтеся. Посмішка здатна відкривати двері, перетворювати «ні» в « так» і миттєво змінювати настрій (як ваш, так і оточуючих). Посміхайтеся собі в дзеркало. Посміхайтеся членам сім’ї, співробітникам, всім, хто трапляється вам на очі. Посмішка випромінює енергію любові – а що ви посилаєте, те й отримуєте. Неможливо щиро посміхатися і в той же час відчувати злість, смуток, страх або заздрість. Посміхаючись, ви можете відчувати лише щастя і спокій.
Доводьте почату справу до логічного кінця. Замикайте коло.  Незакінчені справи (непрощення, несказані слова , незавершені проекти і завдання) – тяжкий вантаж для вашої свідомості, відчуваєте ви це чи ні. Кожна незакінчена справа забирає енергію у теперішнього.
Будьте вірним собі. Любіть себе. Втілюйте свої мрії і самовиражайтеся. Знайдіть своє призначення і виконуйте його.
Живіть у сьогоденні. Минулого не повернеш, а майбутнє залежить від того, що ви думаєте і робите в даний момент. Так що приділяйте увагу справжньому, фокусуйтеся на тому, щоб роблять всі, що ви робите, найкращим чином, і просто живіть. Не дозволяйте життю проходити повз через те, що ви живете минулим або майбутнім.
Не хвилюйтеся. Скільки часу ви витрачаєте на хвилювання про те, що «може трапитися»? І що з цього дійсно сталося (і зламало вам життя) ? Небагато, а то й зовсім нічого. Фокусуйтеся на тому, чого ви хочете, а не на тому, чого не хочете.
У своїй промові дотримуйтеся принципів суфізму. Ця стародавня традиція передбачає, що вам слід говорити щось, тільки якщо:

1) це правда

2 ) це необхідно

3 ) це добрі слова.

Якщо що-небудь з того, що ви хочете сказати, не задовольняє цим критеріям, не кажіть цього.
Користуйтеся кнопкою виключення. Уникайте інформаційного та сенсорного перевантаження. Вимкніть телевізор, смартфон, планшет, ноутбук, комп’ютер, mp3- плеєр.

Не робіть все одночасно. Робіть щось одне, і робіть це добре. У всьому використовуйте цілісний підхід і докладайте максимум зусиль.

Починайте з найважчого. Не відкладайте справи на потім. Велика кількість уявної та емоційної енергії витрачається даремно через страх перед справами, яких ми не хочемо робити – утомливих, неприємних, складних або лякаючих. Розберіться з ними – але як слід, найкращим чином. А потім переходите до простих справ.
Тихіше їдеш – далі будеш. Насолоджуйтеся цією подорожжю під назвою «життя». Все трапиться, коли прийде час. Приділяйте увагу кожному моменту життя і цінуєте його. Куди поспішати? Як тільки ви досягнете мети, неодмінно з’являться нові завдання і проблеми.
Вмійте говорити «ні». Не дозволяйте обуренню від помилково сказаного «так» порушити ваш внутрішній спокій. Якщо ви будете перенапружуватися і робити щось, що викликає у вас стрес, ви будете злитися на людину, яка попросила вас про це, діяти не найкращим можливим способом і приділяти недостатньо уваги власним зобов’язаннями і бажанням.

Викресліть гроші зі списку своїх пріоритетів. Прагніть бути людиною, багатою в сенсі відносин, а не матеріальних благ.

Немає коментарів:

Дописати коментар